Sunday, May 1, 2011

On sony-addicted

Suatu hari nanti, handphone aku akan ditrade-in di sebuah kedai barang elektrik, tupperware dan ala-ala perkakas rumah. Arrgh..heaven oh dapat jual semula dengan harga mahal.

Mula-mula masuk kedai,kakak tu dah point hanset dalam tangan aku. Dia tanya beli mana? Berapa? Nak lagi tak? Hahaha...mesti la nak. Handset sendiri. Aku masuk kedai tu bukan nak main tolak2 barang, aku cuma nak tengok-tupperware murah untuk isi serunding kat rumah.

"Aku nak!Boleh?,"kakak tu cakap.

"Eh, ni saya punya.Kenapa?"

"Aku suka gila dengan hanset flip2. Sekarang dah tak ada. Tak nak jual ke kat aku? Aku beli 400 genih"

"Erk..mahalnya," aku cakap bahasa melayu la.(kalau tak,nanti dia kurangkan harga)

"Bila nak balik malaysia?''

"Tahun depan.InsyaAllah."

"Aku tunggu.Ingattt...400,''sambilk naikkan jarinya angka 4.

Kalau ye pon,aku tak de la gila duit,nak jual sebanyak tu.Mungkin 200 pun jadilah..*aku buat belanja makan piza ke,nasi lemak ke..dekat kuliah,sebulan.*
Aku tau sejauh mana kemampuan hanset tu. Tak leh pergi ke mana sangat pon. Even tunjuk feature hanset zaman batu aku tu kat dia, dia still cakap 400. Mahal ouh 400! (400 genih=RM200-lebih kurang la).Mahalkan?? Nak buat cmana ,dia suka sangat.



Aku nak tunggu harga jatuh dulu la,sebelum gadaikan hanset seberat guni beras tu untuk beli yang baru.

Kiranya aku dah dapat tempat nak trade-in handset tu..hahha..suka2.Betapa dia sangat addicted dengan sony yg flip sampai sanggup letak harga tinggi. Pulak tu dia ingatkan, berkali-kali sehingga jejak yang terakhir aku sampai di muka pintu kedai.

Tapi biasanya kat Malaysia, orang tolak hanset berapa eh? Aku punya hanset yang dulu2 tak sempat nak jual balik, rosak dulu.huhu.

Oklah. Aku tunggu suara 24:7, mesti sesedap Jaejong, 2pm, big bang dan kawan2 nya nun di Korea sana. Semoga mereka akan merasai kembali kasih sayang dari perempuan2 Melayu yang sangat fanatik dengan artis sana,sampai tak perasan wujudnya mereka.

Manakala gula-gula juga semoga sehebat SNSD.wow! walaubagaimanapun takziah pada penganut agama islam gula-gula tersebut sebabnya pakai pakaian macam semacam.

Opss..kedai tu nama dia max 100%..haha untuk budak cairo yang nak beli tupperware murah.

Cik penulis: Bila nak exam. Tak sabar ni...

8 comments:

nuraiman said...

HAHA!perlu ke nak tunggu??adeh~

sillhouette said...

OOiiiit!!
mne blh jaejoong lg sdap, 24/77 the best laa. xdebut lg da tau SUME sore sedap

nurus said...

tunggu apa man??
harga hp jatuh ke.
tunggu depa debute ke.
tunggu exam?? haha

nurus said...

fana:
HAHAHA..jejung jgn la nak compare2.
dgn 2pm boleh la.

tu la nampak drpd gaya.dah tau aura-suara sedap~

please la jgn addicted 24:7 mcm minat kpop yang ORI.kah3

syafeeq faXys said...

nurus,handphone flip sony yang mane?
model apekah?

btw kita kena sokong gula2 dan 24:7.
kan artis malaysia.
okey,itu hipokrit.
:P

nurus said...

hahaha..jom sokong.er,hg kan suka SNSD? tak minat ke gula2.huhu.mana tau~

feeq,guna dell x?

husna said...

handset org tolak RM30 ja... ibu gelak2. haha :D

nurus said...

hahaha..klong punya hset tu bukan best pun.cuma dia yg nak style tu. luaran cantik, dalaman =,=