Monday, July 12, 2010

Facebook Binatang

Bismillahirrahmanirrahim..

Salam readers.Maaf..aku xada keje sekarang=)saja share2..mari menjelajah pemikiran binatang

Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kite selalu post tu.......mulakan!!


Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah.
Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...
Cicak : isteriku tersepit pintu
Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."
Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...
Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru
Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther curi ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?
superb emel lagi~ok..sekian ..jumpa lagi
-wassalam

8 comments:

chittysarah said...

waha..
xterpikir..
tapi law ade nak add gak..
love animal..

nurus said...

wahaha..
sotong mesti ade fb punye~tambah satu lagi
sotong:yeah..aku menang!!jangan pandang rendah kat aku.huh?!

kalo ade,kaya la celcom,maxis
depa semua pakat beli broadband

ciDut ciPut said...

lawak la nurus..
mane dpt??
pkir sndiri ka copy paste??
nway,thanks 4 this jokes!! ;)

p/s : klu btul ade,mau pengsan dibuatnye!! hehehe..

nurus said...

haha...xde keje nak buat
copy paste je

kalau ade,aku pon nek gelabah
best jugak la,sbb kita tau bila kucing nak pi curi mknn..bila anak beranak depa nak mati~=P

alias_safwan said...

hahaha.. lawak gile..

nurus said...

baru baca...=o

fana said...

hahaha

klaka gile..

kalo kite2 la ni sebenonye kn, nurus nk jd yg mne 1???

kalo sy, sy nk jd kucing!
Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!
tp nmpk mcm player je.
hahaha

nurus said...

kalau saye, nak jd lipas~

lipas 1::apsl la setiap kali nak jumpe makanan,aku kne berenang???

lipas 2:tuan rumah tension kita dok curi mknn diorg~~