Sunday, April 18, 2010

Berita Utama

Selamat petang dan salam sejahtera
Sehari Berita Utama

PERHENTIAN BAS, 18April-Seorang pelajar telah terjatus dari bas dengan menggelongsor dari tangga atas hingga ke tangga bawah,telah terselamat. Manakala ammu bas dan konduktornya pula berada dalam keadaan stabil setelah agak terkejut dengan kejadian tersebut. Katanya secara tidak sedar,beliau sudah pun berdiri di atas jalan,berjalan dengan 'steady'nya tanpa rasa sakit akibat blushing yang melampau-lampau.Menurutnya lagi, rasa sakit di bahagian gluteus maximus mula dirasai selepas masuk ke kelas,melihat ustazah al-quran yang berada di hadapan kelas. Siasatan masih lagi dijalankan-Bernama

SEBELAH BILIK MAYAT, 18April-Dipercayai pelajar yang sama, telah kehilangan sebotol One Drop yang sangat disayangi akibat terjatuh semasa cuba mengeluarkan duit dari purse.
One Drop tersebut diberi oleh ibunya selepas beliau teruja melihat lambakan One Drop kepunyaan ibunya sebelum berhijrah.Menurutnya, One Drop tersebut telah dipakai semasa di KLIA sebelum bertolak ke Kaherah. Hal ini menyebabkan setiap kali ia dipakai ingatannya terhadap Malaysia tidak pernah luput dan akan terus segar selamanya.

"Mungkin selepas ini ,saya akan terlupa asal-usul saya tanpa One Drop.",katanya.

Cecair yang dikatakan tertumpah di atas lantai bilik ammu gamaah menyebabkan baunya yang wangi bersaing dengan bau formalin di bilik mayat bersebelahan.Kesedihan pelajar tersebut menyebabkan dia membawa pulang penutup botol bersama serpihan kaca yang melekat bersamanya ke rumah~meletaknya di dalam bilik~diabadikannya di dalam almari sebagai harta antik.-Bernama juga

Iklan:
Kamal+Alan+Nathan=Kamalanathan..ciri2 nama 1Malaysia(TPM yang kate~aku mengiyekan=p)

Kesakitannya dari gluteus maximus melarat ke hip bone.
Memberitahu:kelas kami perempuan sahaje,jadi nak pakai setong minyak wangi pon tidak mengape~
Warna-warni kehidupan cik penulis.

Berita disunting oleh cik penulis, disampaikan oleh cik penulis,manakala sumbernya dari Bernama.

Wallahualam...

7 comments:

La Dolce Husna :) said...

ahahhahaa.. tahu lah saya bahawasanya apa yg tersirat di sebalik post ini...:)

ta'akhi =D said...

gluteus minimus skali la cik penulis,,,trkena sket rsnye!!!
nurus, sabar2,,,ak da gtw da ammu tu suh benti depan ag,,,dy ingkar!!!!
waaa....sian ko,,,,tp syg ak x smpt tgk =P

nurus said...

to husna:
apa yang tersirat?ade bersirat-sirat ke?

to ta'akhi:
thick of gluteus maximus
x kene la gluteus minimus nyer
bagus la x sempat tgk..haha
buat malu ja~
(awat la dia INGKAR~~)

nuraiman said...

ouh~patot lah kau mcm pendiam jap semlm...
hahahaha~

nurus said...

to aiman:
kan ke slalu diam ke??
budak baik~hahah

ciDut ciPut said...

sapela yg 'malang' tu nurus???
best ditemu ramah oleh 'bernama'.. ^_^

nurus said...

ye..orang malang tu memg best..kne temuramah~rase femes sekejap

cidot memg ar!!