Tuesday, November 15, 2011

Mesej dari Malaysia untuk raya

Daripada ibu:

Salam Eid Mubarak. Wa kullu 'am wa enti bikhair.
Kami di sini mengirimkan kepada anda salam agar anda tetap ceria beraya di sana!
Senyum sokmo :) Bla3

Aku terus gelak tak jadi nak titis air mata syahdu sejurus selepas tengok benda nih. Sah. Ini bukan mak aku yang tulis. Sebabnya:

-mak aku tak pandai pun buat ayat arab.
-senyum sokmo tu bukan bahasa utara. Cuma orang yg belajar di sana saja boleh buat macam itu termasuk orang-orang yang bergaul dengan rakan rumpun sana.
-dan satu lagi, ayat mak aku tak macam iklan promote barang.

Adik aku je pandai. Yang banyak mulut. Biasanya aku panggil dia,budak maahad. Hahaha.

Aku reply terus selepas smile-out-quietly(lol) dalam masjid selepas solat raya. Terus teka siapa penulisnya. Yang best, Husna jordan (adik aku ramaaaiiii) pun reply benda yang sama. Rasa sehati sejiwa kan? Hahahha.

Walaubagaimanapun, benda ini bukan kisah lawak pun. Tapi aku gembira je lah. Jangan anggap lawak klise atau apa-apa. Imbasan sahaja.

Penulis: Kalaulah tahu ramai update pasal 11.11.11 haritu, takyah kita pulun juga=.=

2 comments:

La Dolce Husna :) said...

uih, sama lah.mesej samaaaa.. :D
tapi jap. cmna tau k.ngah pon reply cmtu? budak maahad tu habaq ka? hoho...

ayat bunga2 macam si operator tu dia lah tu.. budak kecik tu pon ya jgk kot kadang2..hehehehe

nurus said...

of course la dia cakap

ikut hang la. bunga penuh. kah3