Thursday, June 16, 2011

Guinness Book of Records :)

New smallest man in the world telah dimenangi oleh Junrey Balawing. Dicatatkan dalam Guinness Book of Record (update 10 Jun 2011)Walaupun berumur 18 tahun, ketinggian beliau hanya mencapai 22-inch. Subhanallah..


Balawing said:

'Im so exited. I am small but now I am a man.'
'I have tried beer for the first time. I like it but can only have a little. I want a beautiful wife.'
'I know she will probably be taller than me. I can't wait for my party.'

Ibu bapanya, Concepcion 35 dan Reynaldo 37. Menurut ibunya,anaknya perlu ditimbang dan diukr ketinggian sebanyak tiga kali sebelum dikonpemkan menjadi lelaki terkecil di dunia.

Dan mereka sangat2 gembira kerana dapat fly over the world because of the child. Hehe

Ini second smallest man selepas Balawing mencecah 18 tahun. Nepal's 26.4 inch-
Khagendra Thapa Magar. Turun anak tangga (ada apa dengan ranking=.=)

Walau sebesar mana pun kita-macam aku kecil sangat..zzz, ilmu sahaja yang dapat memuliakan kita. Luaskan pemikiran ke arah perkara-perkara yang realistik dan sejagat.

Untuk menjadi soleh pintar, perlunya ustaz dan profesional. Seorang ustaz dapat bermain dengan hukum kerana mereka lebih ahli dengan isu hukum hakam tersebut. Manakala seorang profesianal, dapat mengkaji ke arah jalan penyelesaian sesuatu masalah tersebut.

Aku buntu mencari contoh. Haha. tak sempat fikir.
Post ini macam saja2 memainkan aku.

Cik penulis: Lepas ini makin banyak pengedar CD atau DVD cetak rompak memandangkan banyak ceritaa tak boleh download. yang boleh cuma video porno yang rakyat malaysia taknak tengok pun sebenarnya, cuma disajikan oleh pihak pembangkang aku. hehehe

Ok la.jumpa lagi...wasalam

3 comments:

La Dolce Husna :) said...

lepas ni, jom kita ukur tinggi!
hua3.. :D
siapakah yang paling rendah?
masukkan dlm Family's Book of Records..
^_^

nurus said...

heeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyy33
hey memang la..
rasa macam nak =.=

paling kuat gheyau..pon boleh masuk..
hehehe

La Dolce Husna :) said...

haha.. tau x pa..
=.=