Monday, June 21, 2010

Pending Tagged

Bismillahirrahmanirrahim..

Memulakan task lama tapi yang tak terbuat-buat.pasal SMILE..orang tanye,apekah smile??expression muka..apekah simile?tengok dalam buku komsas..

tenkiu cik rahah bagi homework 8D
Rules and Regulation
1. contest terbuka kepada setiap peringkat umur
2. gambar setiap seorang dan adelah gambar anda sendiri. kalau lebey tuan punye blog akan reject so 1 sahaje gambar setiap seorang okay.
3.Gambar mestilah senyuman yang ikhlas dan lebar to the max.
4.Gambar adelah berseorangan sahaje.
5.Mestilah follow tuan punye blog ni
6.Sediakn entri khas tentang contest ini dalam blog anda.
7.Tag sekurang²nye 4 orang bloggers.

xde post panjang2..aku ada tengok cerita Mr. Brain, kalau ade sape2 yang tak tengok lagi,silakan lah tengok..best!! solve problem gunakan otak yang bijak bukan macam cerita GERAK KHAS yang kebetulan informer dapat maklumat sana sini..Polis yang paling baik or the nicest police all over the world!! is 'Polis Gerak Khas'~~(abah saye yang cakap..hehe). Mase kecik2 suke la jugak tgk cerita polis baik ni=)

Berbalik pada topic..ulasannya tentang senyum. 2 types of smiles:
1-if someone encounter something that make them think fun."ok, i want to smile".Frontal lobe of our brain(area associated emotion,issues order..it exerted perfect control over some 50/50 muscle on face...so,natural smile is forced

2-if we consciously try to smile..motor centre issues and order saying 'SMILE NOW'..Force a smile making us smile awkwardly..

so, smile beautifully, gently, gorgeously, nicely, longly, peacely, deeply ...nurusly=)=)

dah try dah nak senyum..tapi xboleh..pipi labuh sangat~
maaf xdapat tunaikan wasiat

Akhir2 ni ramai je yang buat open house..sebab diorang dah nak balik malaysia..xpe2 aku suke je..kalau nak mintak tolong aku pon boleh..tolong2 habiskan makanan ke,air ke~heaven food coming..nanti aku boleh tolong basuh pinggan..tender basuh pinggan dah bukak=P..kepada u lain di sini..gud luck exam..hehe

sape nak tagged ni..ambik je
cik penulis:senyum pagi membawa bahagia,senyum selalu ke hospial bahagia
wassalam=)

2 comments:

syafeeq said...

laaaaaaaaaaaaaaaa,baru nak tgk gambaq hg senyum XD

nurus said...

kan aku dah cakap..susah nak senyum ngan pipi labuh tu~

senyum balik tabir je~8D