Thursday, July 16, 2009

~tension~

Assalamualaikum...

post ini saya perlu membuat emo sikit(maaf!!stkat ni yahoo emotion tidak digunakan lagi disebabkan malaih nak edit pada template baru)..okeyh, tak tau la macammane kronologi dia

3pm-diskusi keluarga..bincang pasal p kursus persediaan mase bulan puasa
ibu: macam mane kak long,,dah la bulan posa
saya:itu la pasal..dia nak jimat duit kot.tak mo bagi kitorg makan
ibu:taktaw la..entah2 kak long kena fly bulan posa jugak
saya:eleh,dia x habaq lagi
ibu:kalau kena fly masa posa cmana
abah:nak buat cmana...p jela
saya:ha ah, kalau tak mau pon kena p jugak(buat2 sokong abah)
awat ibu asyik tanya kak long ja,,entah2 kak ngah p lagi awaii..budak2 selangor p 1/9,,
dak2 kelantan pon p sebelum raya((ke jordan melalui jabatan agama negeri))
ibu: ye la..ibu baru tanya kak long. satgi ibu tanya la kak ngah...

***************berdiskusi***ibu n abah macam banyak yg di'secret'kan**********

4pm-ibu tunjukkan 1 msg 4wd dari abah
~~kak long~~ KLIA-Kuwait Air~~11 SEPTEMBER 2009
tengok>>tekan ke bawah>>ke bawah lagi>>x muncul ape2
betul ke nih??macam x percaya(berderau2) "betul ke ibu?"
ibu: la betul la,tak kan nak tipu kot"
saya: baru dapat ke,bu?"
ibu: lame dah,,mase dekat skolah lagi" (cg)
saya: abis kenapa ibu tanya tadi??
ibu:saja testing,,nak tengok kak long cmane..kan kak long sokong abah(macam perli je)
saya: x nak!!!!!!!!!!!!!!!!kesedihan teramat sangat (belum mengalir air mata)
eiii...x suka betuiii..awat dia buat cmtu
abih la baju2 raya,,ingatkan nak pakai sbelum p (banyak lagi yg diungkit)
first and foremost, x dapat duit RAYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(terguling2 ketensionan)


*************************************************************************************
nak buat macam mane::
nak tuntut ilmu kita perlu berkorban
tak kira la,,raya kt mana2 pon(ayat penyejuk hati)
lepas ni banyak la entry dari sana ye

p/s:online mase raye k~huh~


3 comments:

husnaahsan.. said...

sabar lah ye..Allah bersama orang2 yg sabar..huu.org lagi la sedeyh!!

@pEaCE@ said...

raya tetap raya.. x kira kt mana pun.. huhuh

nurus said...

to husna>>
itu la gelak kt org sangat

to eyi>>
urm...yeah raya tetap raya