Friday, August 14, 2009

Back To School

Assalamualaikum...

Kali ini nak update cerita lama pulak..walaupun dia seakan-akan nak basi...alhamdulillah sempat lagi diperangatkan..post kali ni all about my school..SEKOLAH MENENGAH IMTIAZ DUNGUN~~urmm, ade sesiapa kenal??kalau tak penal pon tak pe..bukannye famous pon,,bangunan kayu2,papan2,and macam pondok2 tu..

28hb Julai yang lepas,,set2 kedah seramai 6 orang iaitu ex-imtiaz(husna,fatin,baina,ainil,pqah,n nurus) telah pon bertolak ke dungun..memg susah kalau nak planned2 macam ni..kne ikut free semua orang..lama gak kami planned ni sebab rindu sangat2 kat skolah~ehehe...
slalunya pak cik2 bas ni bukannya sharp sangat....kalau cakap pukul 10.30pm,,tapi diorg sampai 11.30..tapi hari tu semuanye berjalan lancar...tak yah tunggu bas pon...siap pak cik bas tunggu fatin 10minit~~



7 am-sampai di dungun,,ayien ambik kami ke rumahnya untuk breakfast dan rehat2.Bayangkan!!seat belakang tu kami perosok abih 5orang..hehe mcm sardin dalam tin...memg adventure!! mase dekat rumah azrren tu jugak la,,milah datang dengn 'atos'nya untuk ditumpangkan kepada kami...lebih kurg tengahari baru sampai sekolah..rupenye dak2 INTEC pon ade..izzah, husna,nasya..hurm ramai jugak!!bagus2!!ade gak Kak Yam n Mahira dak UiTM yang dikuarantin,,still kuar umah,,,alahai tak pe je la..


asrama/calet student ID

Banyak gak info from ustaz n ustazah pasal u nanti...
Ustaz Jihad cakap,,study mostly in ba,,subjek agama dia x susah pon,,susah sket2 je,,then nak score tu memg payah sket dr u lain..and bla bla bla
Ustazah Nik cakap,, skg dah tukar fully in english,,student malaysia dah tak campur ngan arab,,subjek agama susah sket je,,then the other,, ustazah citer pasal adik ustzh yg aktif PMRAM, dan anak saudaranya yang best student di Faculty of Medicine tersebut..nak sangat sembang ngan ustazah lame2 tapi mase tu ustzh tgh makan..tak nak la ganggu.pahtu dok jupe2 doh ustzh...dak pe ar info tu pon bergune gok..


Kalau bakal Jordanian diorang dapat info dari ustzh maya..bes gak dengar briefing yang panjang lebar..cakap pasal kekurangan ikan,,rasenye nanti sape2 balik jordan nanti dah jadi muka ayam..mane tak nya,,masak singgang ayam~~

nak ambik duit masa hari anugerah!!nasib baik ade lagi..ingatkan dah jadi pekasam
Aktiviti lain,,kami semua p bantai air kelapa,,kepok,nasi air kat gerai no3..rasenya,,nanti makcik tu mesti sedih kitorang xde sbab dak2 ID memg regular customer dia..tak pe mok cik..generasi kami masih ada disana..malam tu jugak hantar izzah kt stesyen bus untuk ke Kajang..er..malam tu kitorg tido kat skolah,,maybe kali terakhir dapat tido kat chalet2 ni..pasni takde dah kan?? Bab Mydin pulak,ade la borong something kat sane.memg worker dia semua pakai topeng..nak masuk pon seram sejuk~~hehe..asal dapat beli harga bundle pon cukup..boleh la tahan cap mydin tu daripada cap ayam



masuk2 bilik guru,,terus snap gambar..hehe
And then,bertolak pulang 30/7,,sehari je tido kt sekolah..naik cepat express..bas favourite dak2 kedah,sampai pakcik bus pon dah kenal kitorg..ade tu bus sampai hantar kitorg depan sekolah....tak mntak bayaran..so,kami ni buat dunno je lah!!malam balik tu,,kami macam hyperactive sket ,maybe sbab dah lame tak naek bus kot..yang peliknya mcm ade perubahan jea..bus service upgrading..punctual n lancar.banyak la benda yang kitorg buat..x boleh nak cerita banyak2.ape-ape pon iluv my latest school.this is my last trip to dungun before i'm pursuade my study. I had take this chance to meet all teacher and they also wish me luck in my future..be a great person
nak bagi info sket..cara2 segelintir peniaga rangupkan pisang goreng (kalau dah ta, buat2 la tak tau yea)..

1.panaskan minyak
2.rendamkan straw/bekas plastik dalam minyak sampai hancur lebur
3.masak la spt biasa>>konpem tahan lama...
bende tu dah la petroleum...sangat2 bahaya,cmane lah diorg dapat info cmni~
cik penulis:tergamak la diorg buat macam tu kat kita para pelantak nih..

6 comments:

einsyie::انشراح said...

salam..
haha..
mcm best jer g sana..
neway ti study baek2 k..
ana doakan enti..
bitaufiq wannajah..
:)

nurus said...

to einsyie::
waalaikumussalam..
erm..best2..g mana??
doakan enti jugak..
salam lambaian ke mu'tah~hihi

einsyie::انشراح said...

hehe..
jgn ngis2 taw..
bwk kueh karas..
dun forget..
;p

nurus said...

kuih karas??
hehe~bukan kuih karas ja,bahulu,tempeyek,koi keriaa semua bawak pi,,bajet 1 beg besar nih

La Dolce Husna :) said...

siann nurus xleh raya kt m'sia noh...hehe

nurus said...

to la dolce husna:
tau tak pe
urm..awat korg keluar tajuk nih??
isy2...